ROMERIAS I FIRA DE SANTA FAÇ

El dijous 12 d’abril, milers d’alacantins celebren la Romeria de Santa Faç o dia de la Pelegrina, tradició íntimament lligada a la història d’Alacant i Sant Joan.

I el diumenge 15 d’abril, centenars de veïns de Sant Joan eixiran al carrer a celebrar la Romeria Cívica a la Santa Faç, tradició organitzada per la Junta de Penyes en col·laboració amb la regidoria de Festes i que cada any atrau a més visitants d’altres poblacions veïnes.

PROGRAMACIÓ OFICIAL, Alacant 12 d’abril

07:00 h.: Repartiment de 10.000 canyes de romer, que es repartiran en la Cocatedral de Sant Nicolau i en el vestíbul de l’Ajuntament.

08:00 h.: Eixida de la Romeria de Santa Faç des de la Cocatedral de Sant Nicolau fins al Monestir

 

ITINERARI:  Cocatedral de Sant Nicolau, Carrer Miguel Soler, Carrer Sant Nicolau, Carrer Major, Plaça Santa Faç, Carrer Major, Carrer La vilavella, Carrer Mare de Déu del Socorro, Avinguda de Dénia, Ctra. Alicante-Valencia-Caserío Santa Faç

De 7:00 a les 11:30 h., Paraeta Municipal, en l’Avinguda de Dénia, a l’altura del Complex Vistahermosa, on es podrà degustar pels pelegrins els típics rotllets d’anís acompanyats de mistela.

A les 10’00 h., (aproximadament)  arribada al Monestir de la Santa Faç de la Comitiva Oficial i posterior obertura del Sagrario de la Santíssima Faç. A continuació celebració de la Santa Missa,

11’30 h., (aproximadament) devolució de la Sagrada Relíquia al Cambril.

PROGRAMA, Sant Joan, 15 d’abril

9:30 hores – 10:00 hores, concentració en Plaça Constitució, rotllets d’anís acompanyats de mistela i  repartiment de canyes.

10:30 hores (aproximadament), Eixida de la Romeria des de Plaça Constitució fins al Monestir de la Santa Faç

Itinerario

ITINERARI: Plaça Constitució, Avinguda Jaume I, carrer Mosen Pedro Mena, Pasatge Climont, carrer el Quijote, carrer Clara Campoamor, carrer Hernan Cortes (Parc Manzaneta), Avinguda Tangel, Cami  de Lloixa, carrer Sierra Maigmo, carrer Sierra Aitana, Plaça Santa Faç

 

Del 12 al 15 d’abril el tradicional Mercat de la Santa Faç estarà situat tant en la població de Santa Faç com a Sant Joan d´Alacant, on es podrà gaudir de la Fira i dels llocs de venda de productes tradicionals.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *