La gestió documental, la custòdia i el servei del patrimoni documental santjoaner són les línies que marquen l’acció de l’Arxiu Municipal de Sant Joan d’Alacant (AMSJA). Per a les persones aficionades a la història, siguen investigadors, professionals o apassionats per conèixer el passat, l’AMSJA ofereix un espai on es poden aproximar a la documentació i la seua utilització com una manera enriquidora d’entreteniment cultural. L’arxiu comparteix edifici amb la Biblioteca Municipal en el Centre Cultural de l’avinguda Rambla de la Llibertat, 22.

centro-cultural

La Biblioteca Municipal de Sant Joan d’Alacant es troba en el nou edifici Centre Cultural Municipal, a l’avinguda Rambla de la Llibertat, 22, i comparteix espai amb l’Arxiu Municipal. Va nàixer en la dècada dels setanta i conserva un fons de més de quaranta mil documents. Ha tingut diverses seus fins a la seua reubicació definitiva. La biblioteca és molt espaiosa, lluminosa i moderna. Ocupa dues plantes de l’edifici que sumen més de 1.200 m2 de superfície. Disposa d’una sala d’estudi amb capacitat per a cent cinquanta persones. L’any passat es van prestar 26.325 documents.

La Casa de la Cultura de Sant Joan d’Alacant es troba en el carrer la Mar s/n, davant de la plaça de Josep Carreras, i les Regidoria de Cultura i la Regidoria de Joventut hi comparteixen dependències. Aquesta casa disposa d’instal·lacions molt versàtils, entre les quals destaca l’auditori “Antonio Gil” de cinc-centes butaques, a més de les sales per a la realització de conferències i exposicions. També s’hi representen obres teatrals i s’ofereixen audicions musicals, a més de projectar-se les mostres i festivals com el Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant, que el 2016 va obtenir el Certificat de Qualitat de Festivals de Curtmetratges per l’Associació de la Indústria de Curtmetratges (AIC).