El camí real de la Vila Joiosa al seu pas per Sant Joan es denomina assagador de Benimagrell. Els assagadors són vies pecuàries declarades béns de domini públic. Els utilitzaven pastors i ramaders per a desplaçar el bestiar que s’encarregaven de cuidar i alimentar. La casa Mossèn Sáez està situada en un entorn mític, entre la finca Caputxo i l’enclavament de Quatre Camins. Quatre Camins és la intersecció de l’assagador de Benimagrell i el camí del Campet. El recorregut encara travessa camps conreats i durant prop d’un quilòmetre podem arribar a oblidar la desolació a la qual ha quedat reduït el Camp d’Alacant. A més, el camí està flanquejat per nombroses tanques resoltes amb solucions molt imaginatives, en fusta, pedra, enlluïdes amb ciment, matisades amb buguenvíl·lees, que són un goig per als caminants. El trànsit rodat no hi sol ser molt freqüent, de manera que la passejada, acompanyada pel cant dels ocells, es converteix en una experiència regeneradora.

Pel que fa a la casa Mossèn Sáez, l’edificació és de planta rectangular. S’hi accedeix des d’un vestíbul ampli, dividit en dues crugies per un arc que separa l’habitatge del mitger i el celler. Conserva la cuina tradicional amb una campana de grans dimensions i l’escala d’accés a la planta noble, on se situen els dormitoris. Les façanes principals tenen tractaments molt diferenciats. Mentre que la cara que dóna al camí a penes presenta obertures, el frontal que mira cap al sud s’obri amb finestrals i una balconada a la planta superior. Una important pinada matisa la llum que cau sobre aquesta façana.

El vestíbul té elements constructius remarcables, com el paviment format per pedres de riu, la imposta de l’arc d’ordre toscà, l’ampit de l’escala o un pou amb brocal. Altres dependències destacables són un magatzem i el celler, una nau de sostre pla a l’interior de la qual encara es conserva un cup, és a dir, el recipient on es calcigava el raïm, i l’assecador a l’exterior, de tipus quadrat pavimentat amb rajoles ceràmiques disposades en espiga.

L’antiguitat de la construcció i els seus atractius elements vinculats a l’imaginari enològic, el teixit agrari que encara ocupa una gran extensió de territori, juntament amb la bellesa del camí, fan d’aquest tram de l’assagador de Benimagrell un dels elements de més interès paisatgístic de Sant Joan d’Alacant.