COCA DE SANT JOAN

COCA DE SANT JOAN

Coneguda popularment com a Coca amb tonyina, a la nostra comarca se la coneix pel nom de Coca de Sant Joan. Aquesta exquisida mostra de la nostra gastronomia, és una coca tapada salada molt típica de la tradició valenciana i d’aquesta època de l’any en la qual se celebrarien les fogueres de Sant Joan.

El dia 20 de juny, dia comunament conegut com a dia de la plantà, és el dia en què els monuments de les Fogueres ocupen els nostres carrers i places. En acabar el dur i llarg treball de col·locar totes les peces que formen les fogueres, és tradició ajuntar-se i celebrar l’inici de les festes sopant Coca de Sant Joan acompanyat de les bacores.

Per aquesta raó, des de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant i les Regidories de Turisme i Comerç volem animar a tot el mon a seguir la tradició a pesar que un any més no serà possible celebrar aquesta festa tan significativa per a tots nosaltres.

A continuació, tens una recopilació dels forns i panaderies de Sant Joan d’Alacant on podràs adquirir una de les famosíssimes Coques de Sant Joan en els pròxims dies.

Esperem poder celebrar prompte les fogueres de Sant Joan al costat de tots vosaltres.

 

CHÉ KE BÓ

La primera de les nostres panaderies es troba en el número 39 del Carrer del Mercat. Comprovaràs que tots els seus productes i especialment la Coca de Sant Joan confeccionada a Sant Vicent del Raspeig, fan honor al nom d’aquesta panaderia.

Contacte: 654 71 10 01

 

CONFITERIA LA GUINDA

Situada en els seus orígens en el Carrer Major, aquesta confiteria fundada en 1999 està en el número 24 del Carrer Jaume I. Una trajectòria de més de vint anys en què Pep i la seua família han treballat amb una qualitat que no deixa indiferent a ningú. T’animem a provar la seua Coca de Sant Joan que tantes generacions de santjoaners han berenat.

Contacte: 654 26 10 20

Facebook: @confiterialaguinda
Instagram: confiteria_la_guinda

 

FORN DE GINÉS

Aquest forn tradicional de llenya porta en actiu des de 1950 quan Ginés i Dolores van començar a fer el pa de Benimagrell. En l’actualitat, la tercera generació confecciona tota mena de dolços i salats, destacant la seua Coca de Sant Joan. Aquest forn se situa en el número 22 del Carrer Benimagrell.

Contacte: 965 94 17 25

Facebook: el forn benimagrell
Instagram: forn_benimagrell

 

LA MANCHEGA

La Manchega es va establir a Sant Joan relativament fa poc, però ja s’ha guanyat un lloc en els cors de tots els santjoaners. Aquest establiment es troba en el número 8 de l’Av. La Rambla i té el seu forn en el Polígon de Garrachico, on confeccionen entre moltes altres coses, la Coca de Sant Joan.

Contacte: 639 22 71 47

Facebook: Horno Tradicional La Manchega

 

MÉS QUE PA

Com es pot intuir a partir del seu propi nom, aquest establiment a part de ser panaderia, és una cafeteria. Situada en el 23 del Carrer Capità Juan Martí, és un lloc perfecte on desdejunar un café juntament amb una mica de Coca de Sant Joan enfornada en la seua pròpia cuina.

Contacte: 865 71 03 06

Facebook: Mes que pa
Instagram: mesquepa_

 

PAN Y PRENSA ARACIL SOQUETA

Aquest establiment és tant obrador com forn. En ell podràs trobar una gran varietat de productes artesans fets amb molt d’amor i dedicació. La seua Coca de Sant Joan és una exquisidesa i podràs trobar-la en l’Av. de la Diagonal número 11.

Contacte: 965 94 05 14

 

PANADERIA BALLESTEROS EL HORNO ANTIGUO

Aquest forn tradicional situat en el número 11 del Carrer Benimagrell va ser fundat en 1950. Juntament amb el Forn de Ginés, són els forns més antics de Sant Joan d’Alacant i famosos per l’elaboració del pa de benimagrell. Són especialistes en l’elaboració artesana de pa de llenya, pans ecològics, tonyes, magdalenes, rollets d’anís i coques de fregit, entre elles la Coca de Sant Joan.

Contacte: 965 65 39 37

Facebook: @elhornoantiguo
Instagram: ballesteroshornoantiguo

 

PANADERIA BOLLERIA LOLY

En el lloc núm. 3 del Mercat Municipal de Sant Joan podràs trobar aquesta xicoteta panaderia. Està regentada per Noelia, sempre amb un somriure i molt bon humor. Així que, quan vages a fer la compra, no t’oblides de passar per allí i veure que et pot oferir. Amb sort, podràs tastar la Coca de Sant Joan enfornada a Alacant.

Contacte: 965 65 05 78 – 697 21 63 96

 

PANADERIA OLIVERO

La Panaderia Olivero compta amb tres locals situats en el nostre municipi situats en el Carrer Comandant Seva, Av. La Rambla i en la plaça de la Constitució. Les seues Coques de Sant Joan són confeccionades en l’obrador de Mutxamel, però enfornades en els seus establiments a Sant Joan.

Contacte: 965 65 96 34

 

PANADERIA SEBASTIÁ

Panaderia amb més de seixanta anys d’experiència i una de les més antigues de Sant Joan d’Alacant. Hui dia, està regentada per la tercera generació i es troben en el número 47 del Carrer L’Ordana. Confeccionen en els seus forns una Coca de Sant Joan per a xuplar-se els dits.

Contacte: 965 65 40 27 – 665 88 23 57

Facebook: Panadería Sebastiá

Instagram: panaderiasebastia

 

LA PASTISSERIA DE SANT JOAN

Finalment, situada en el 113 del Carrer Sant Antoni, trobem La Pastisseria. Una panaderia, cafeteria i gelateria que ha portat de tornada alegria a la zona. Veïns i clients de pas han pogut comprovar el bon gust de la seua Coca de Sant Joan i l’agradable que resulta asseure’s a la seua terrassa fent olor de pa recentment enfornat.

Contacte: 627 02 69 06

Facebook: @Lapasstiseria

Instagram: la_pastisseria_de_sj

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *