La gastronomia típica de Sant Joan d’Alacant està basada en els productes de la terra, l’Horta alacantina, cosa la qual la converteix en una combinació de productes variats i saludables, essència de la dieta mediterrània. Durant el segle XVIII, l’explotació agrícola serà enfocada principalment a la producció vinera, el fondellol, el qual era sense discussió la principal collita de la Comarca de l’Alacantí fins a la seua quasi completa desaparició per la fil·loxera a finals del segle XIX, moment pel qual comencen a despuntar els caldos de l’Alt i Mig Vinalopó.

La gastronomia santjoanera dona cabuda també als productes que el Mediterrani ens proporciona. Així, podem degustar plats com l’arròs amb morena, la borreta amb bacallar, la cavalla en escabetx i fins i tot el pastis de peix..

En la cuina tradicional, l’arròs és el protagonista en pràcticament tots els plats, entre els quals destaca l’arròs a l’alacantina, l’arròs amb ceba, i entre els plats de verdures, l’olleta. El putxero amb tarongetes era el plat de les grans celebracions. És també típica la xarcuteria, que ens ofereix una selecció especialitzada de productes porcins com el pernil ibèric, i en què també podem trobar gran varietat de formatges, saladures i conserves.

Si parlem de dolços, l’ametla és un producte molt local, que apareix en totes les postres: tortada d’ametla, ametlats i les mategades. Un altre dels dolços típics elaborats en els obradors de Sant Joan i en els de Benimagrell són els rotllos i la tonya, que amb petites variacions es converteix en les mones dels dies de Pasqua.

També són tradicionals les coques salades, com la coca de Sant Joan, la coca amb tonyina, la coca de sardines amb tomata i pebrera, i la coca de molletes.

Tots aquests exquisits productes i plats podem degustar-los als nombrosos restaurants de Sant Joan d’Alacant que s’esforcen cada dia per oferir els millors servicis i garantir la satisfacció per a tots el paladars. D’aquesta manera, Sant Joan es converteix en parada obligatòria per a gaudir dels seus plats típics i les seues especialitats en rebosteria.