L’ermita de Fabraquer està dedicada a la Mare de Déu del Roser i celebra la festa anual el primer cap de setmana d’agost coincidint amb la festa de la partida. En l’altar major de l’ermita hi ha un retaule de rajola i les imatges del Crist crucificat, la Mare de Déu del Roser que hem esmentat adés i el Sagrat Cor.

Prop de l’enclavament trobem punts molt interessants com la finca El de Marco. Es tracta d’una impressionant vil·la d’origen incert, que actualment presenta una configuració modernista fruit d’una reforma duta a terme en el segle XIX. L’Ajuntament del Campello, consistori al qual pertany, organitza visites guiades al seu jardí botànic, compost per un seguit de jardins històrics que són una delícia per als visitants. Si transitem pel paratge evitant les hores punta podem gaudir del camí del de Marco, un entorn que encara manté nombroses explotacions agràries, un viatge al passat en què podem veure construccions com vil·la Hermínia, que conté dues esplèndides araucàries d’aspecte monumental, o molt a la vora, vil·la Rodrigo, que també disposa d’una ermita pròpia, i que acull part de les instal·lacions del càmping El Caballo Loco, amb un bar obert al públic.

L’antiga ermita de Fabraquer era la que avui dia es troba a la finca El d’Abril. Segons el cronista Montesinos, es va construir el 1703. En aquella ermita va contraure matrimoni el poeta i escriptor Ramón de Campoamor i Campoosorio, governador civil d’Alacant, i la seua dona, Guillermina O’Gorman, dama que pertanyia a una acomodada família irlandesa establida a Alacant.

A pesar d’estar una mica allunyada del centre, els veïns hi acudien per a celebrar el culte i la festa de la Mare de Déu. L’ermita finalment acabaria dins dels terrenys de la finca El d’Abril, de manera que el veïns van perdre el seu lloc de culte. Durant anys es van deixar de fer cerimònies religioses a la partida, però gràcies a l’esforç dels veïns es va reconstruir la nova ermita de Fabraquer, que seria beneïda el 1991.