Les festes de Fabraquer obrin el període festiu fort que precedeix les festes del Crist. Se celebren en aquest pintoresc enclavament de l’horta el primer i segon cap de setmana d’agost en honor a la Mare de Déu del Roser, organitzades per la Comissió de Festes de Fabraquer i la col·laboració dels ajuntaments de Sant Joan d’Alacant i el Campello, ja que la partida es troba dividida entre els dos municipis.

Originalment les festes se celebraven entorn de l’ermita de la finca Abril ja des del segle XIX; no obstant això, quan l’ermita va ser inclosa en la tanca de la finca i tancada al públic, els veïns van quedar sense lloc de culte i les seues festes van ser interrompudes.

No obstant això, el 1966 els veïns de Fabraquer van recuperar la seua festa gràcies a l’entusiasme de tots, que van decidir celebrar-les com antany. Es va crear una nova comissió de festes encarregada d’organitzar els actes. Les festes van tornar a rodar amb l’assistència i la participació de nombrosos veïns de Sant Joan; fins i tot es va tallar el 1970 la nova imatge de la Mare de Déu del Roser a càrrec dels germans Blanco.

No obstant això, malgrat els esforços, molt poc després es va interrompre la festa, i va caldre esperar fins a 1981 per a recuperar-la, data des de la qual s’han celebrat fins ara afortunadament. En aquells anys els actes es van consolidar definitivament, i han tingut com a escenaris principals, a més del camí del de Marco, l’ermita de la Mercè i el Poliesportiu Municipal de Sant Joan.

El 1991 els veïns van construir una nova ermita on poder celebrar el culte setmanal i, per descomptat, per a poder celebrar diversos actes de les festes. Des de llavors, és un dels elements més típics de Fabraquer i un dels seus edificis més representatius.

En l’actualitat els actes principals consisteixen la proclamació de les romeves, cercaviles, dinars de germanor, i els actes centrals com la romeria amb la Mare de Déu del Roser pel camí que travessa aquest enclavament, un acte amb un clar sabor i tipisme de l’horta.