Accedim al conjunt a través de la seua peculiar entrada, composta per dos arcs que formen passos diferenciats per a vianants i carruatges. El jardí es configura mitjançant camins i parterres geomètrics en els quals destaquen els pins canaris de grans dimensions, amb més de cent trenta-cinc anys d’antiguitat. Els bancs i la font de les granotes verdes procedeixen d’una important finca al nord-oest del municipi anomenada La Concepció. Actualment es realitzen en aquest parc activitats a l’aire lliure com concerts musicals, representacions teatrals, tallers i trobades temàtiques. Antigament el paratge estava rodejat d’horts.
L’edifici està molt alterat, ja que ha sigut reformat en nombroses ocasions. A l’interior trobem l’escala folrada de fusta visible des de la porta d’entrada. La façana principal és simètrica i hi destaquen uns grans finestrals i els ulls de bou que flanquegen l’entrada a la planta baixa. Les obertures estan emmarcades per motlures molt austeres. Sobre una delicada cornisa se situa la coberta de dos aiguavessos de teula plana.
Al final del segle xix n’era el propietari Tomàs Coderch, i en les primeres dècades del segle xx la finca va passar a mans d’Antonio Pérez Pérez. També va ser propietat de l’empresari Francisco Ramón-Borja Gadea, casat amb María Teresa Sempere Montoyo, que eren amos de diverses fàbriques de ceràmica a Alacant i Sant Vicent del Raspeig.
Durant la Guerra Civil, la finca El Rellonge va ser confiscada i convertida en llar d’infants i residència dels familiars del general José Miaja Menant. En aquest període cal destacar que el general va manar construir un refugi antiaeri, com també va ser el cas de la veïna finca de Pedro José, un refugi de tipus túnel al qual s’accedia des dels jardins situats a les façanes nord i sud.
L’habitatge disposava d’una caseta per als propietaris, denominada El Racó, avui desapareguda. Va ser propietat del metge Pedro Ivorra Gosálvez, que, juntament amb la seua esposa, s’encarregaria de restaurar-la i vendre-la posteriorment al cèlebre pintor Fernando Soria Pérez. Allí va viure amb la seua dona, Innocència Giménez Berni, i la seua filla, Beatriz Soria Giménez.
Des de maig de 2013 fins a setembre de 2017 la casa El Rellonge contingué l’obra del pintor Fernando Soria. La seua exposició permanent constava de 225 obres pictòriques, un tresor ple de matisos de llum i color. En l’actualitat aquest edifici municipal està habilitat com a Centre de la Joventut.