La finca La Providència o Candal se situa a la partida de la Condomina. Envoltada de carrers que no porten enlloc, trobem aquesta finca del segle XVIII. Originàriament era una casa de camp típica de l’Horta d’Alacant, però més tard va passar a convertir-se en un habitatge de caràcter residencial. Amb aquesta finalitat s’hagueren de fer nombroses reformes, l’última de les quals en els anys vuitanta del segle XX.

La casa es compon d’una sèrie de cossos que es van afegint al conjunt, amb diferents altures i cobertes depenent dels usos de cada peça. En la façana principal destaca l’arc de mig punt que forma l’accés. A l’oest hi ha l’antic celler i l’assecador; el primer era peça de dues naus, i el segon tenia dues altures, «amb la façana de ponent de majors dimensions i tancaments que formen una mena de riurau», com ens va descriure l’arquitecte Santiago Varela. De la casa cal destacar-ne les fusteries del segle XVIII, els paviments hidràulics del vestíbul i de l’escala, i algun treball de forja de segles passats.

Al sud-aquest i a l’oest s’alça una important pinada que amaga parcialment la casa. Des de l’avinguda de Capiscol, els protagonistes són els pins, les palmeres, les xicrandes, els xiprers, un garrofer històric, juntament amb buguenvíl·lees, baladres i gesmil blau que apunta sobre la petita tanca blanca de rajoles ceràmiques. Abrigada per buguenvíl·lees encara hi ha una entrada a la propietat, en la «terra de ningú» que ha restat entre els límits de la finca i una avinguda de recent creació deominada Conrado Albaladejo.