Dades d’interès
MunicipioExtensió: 9,64 km²
Altitud: 40 metres sobre el nivell del mar
Població: 23.518 (INE 2018)
Coordenades: 38º 24’ 07.36”N 0º 26’09.71” O

Distàncies quilomètriques
Alacant: 9 km
València: 172 km
Castelló: 254 km
Benidorm: 37 km
Gandia: 107 km
Illes Balears: 361 km
Barcelona: 530 km
Madrid: 428 km

Situació geogràfica
Sant Joan d’Alacant és una població costanera situada a la Comunitat Valenciana, forma part de la comarca de l’Alacantí, a la província d’Alacant (Espanya) i és el centre geogràfic de l’antiga Horta d’Alacant. Situada a la Costa Blanca. fita amb les poblacions d’Alacant (a 7 km), Mutxamel (a 1 km) i el Campello (a 3 km). En el municipi es troba el Campus de Ciències de la Salut de la Universitat Miguel Hernández.

Aeroport d’Alicante-Elche
La ruta que comunica Sant Joan d’Alacant amb l’aeroport passa per la ciutat d’Alacant.
Amb transport privat, el camí recomanat és prendre l’A-70 que ens deixaria en 20-25 minuts en el nostre destí. El transport interurbà també ens facilita la comunicació, encara que sempre amb una previsió de 1hora i 30min aproximadament.
Direcció aeroport: es recomana prendre l’autobús Línia 23 (amb un interval de 9 minuts i servici de dilluns a diumenge) o Línia 23N (línia nocturna de 24:00 hores a 06:00 hores, que realitza el mateix trajecte de divendres a diumenge, amb un interval de 60 minuts) que permet la connexió del nostre municipi amb Alacant. La parada a Alacant es realitza en “Hermanos López de Gosava – MARQ”. Des d’este punt, prendre la línia d’autobús C6 en “Vázquez de Mella”. La línia C6 té un servici de 5:00 a 24.00 hores de dilluns a diumenge, cada 20 minuts i acaba en l’Aeroport.
Direcció Sant Joan: es realitzaria en sentit contrari. En primer lloc, prendre la línia d’autobús C6 fins a la parada “Loring-Estación Autobuses” i des d’ací, prendre la Línia 23 en “Reyes Catòlics 47” fins a Sant Joan d’Alacant.
A més del transport públic, l’aeroport ofereix servicis de pàrquing, lloguer de cotxes amb conductor o sense i taxis. Per a més informació sobre estos servicis consultar ací.

Ciudad

Comunicació
Es comunica amb Alacant per l’N-332 i l’A-7; hi ha un servei d’autobusos entre Sant Joan d’Alacant, Mutxamel, Alacant amb eixides cada deu minuts (línia 23), i amb el Campello un altre servei d’autobusos cada hora. Recentment s’ha establit connexió també amb la veïna població de Sant Vicent del Raspeig. Cobreix el servei de Mutxamel, Sant Joan d’Alacant i la platja un autobús cada mitja hora durant els mesos d’estiu; i un altre, la línia 38, que va a la Universitat d’Alacant durant el període lectiu, amb una freqüència de pas de noranta minuts i deu eixides cada dia.

Clima
Sant Joan d’Alacant té cent vuitanta dies clars a l’any i gaudeix d’un clima privilegiat, amb mitjanes superiors als onze graus a l’hivern i al voltant de vint graus a l’estiu, amb una màxima mitjana a l’agost inferior als trenta graus i una mínima mitjana al gener superior als sis graus, amb una temperatura mitjana de novembre a febrer més alta que les de Múrcia i València.

Serveis
La proximitat a Alacant i a la platja de Sant Joan (a 2 km) l’ha convertit en una ciutat residencial. En el seu intent per no ser una mera ciutat dormitori ha aconseguit crear una important xarxa de centres comercials i d’oci. Al nucli urbà hi ha nombrosos comerços i restaurants, i a banda i banda de la carretera a València s’ha creat una avinguda comercial: grans superfícies, productes d’alimentació, roba, mobles, decoració, i un ampli espai dedicat a l’oci i l’entreteniment. Tota aquesta informació està disponible en el menú de la web, en l’apartat Descobreix.

Cultura
Sant Joan d’Alacant concentra les seues activitats culturals entre la Casa de Cultura i el Centre Cultural (Biblioteca i Arxiu Municipal), on la cultura adquireix el més alt protagonisme com a espais de trobada i oci. L’oferta cultural és amplíssima, i es renova mensualment per a presentar les diverses activitats: teatrals, dansa, festivals, música, exposicions, etc.

Sanitat
Pots buscar els centres sanitaris en la nostra web a través de la pestanya de salut i benestar. Els més importants de Sant Joan d’Alacant són l’Hospital de Sant Joan d’Alacant, juntament amb la Facultat de Medicina de la Universitat Miguel Hernández, i el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, el Centre de Salut, el Centre Psiquiàtric i la Unitat Antialcohòlica, dependents aquests dos últims, de la Diputació Provincial.
Moltes de les seues residències, hotels, parcs i jardins conviden al descans i benestar

Mercats
El municipi de Sant Joan té des de fa anys uns quants espais fixos per la localització dels mercats ambulants. Entre la seua àmplia oferta es pot visitar el Mercat Municipal, situat al carrer del Mercat, s/n i obert de dilluns a dissabte, on es venen tota classe de productes alimentaris que es complementa els dissabtes amb el mercat ambulant del mateix carrer del Mercat. A més, els dissabtes i diumenges, a la carretera de València, 22, es munta el mercat ambulant de Benimagrell.

Gastronomía

Tots els diumenges s’instal·la el mercat ambulant de Santa Faç i molt prop de l’ajuntament, a la plaça de Maisonnave, entre els mesos de febrer al juny, octubre i novembre tots els segons diumenges, es planta el mercat ambulant Diumenge d’Art. També hi ha el Mercat de la Llum al carrer de Sant Antoni, 123.

Esports
El Poliesportiu Municipal es converteix en dinamitzador de les activitats esportives, a través de la Fundació Esportiva Municipal, amb la realització d’escoles esportives per als més menuts, així com el desenvolupament de diferents lligues esportives d’àmbit provincial i autonòmic. Disposa d’àmplies instal·lacions per a la pràctica de multitud de disciplines esportives entre les quals hi ha la petanca i la pilota valenciana.

Adreces d’interès
Ajuntament Sant Joan d’Alacant: plaça d’Espanya, 1: 96 565 32 45
Casa de Cultura: carrer la Mar, s/n. (Sant Joan d’Alacant): 965 94 11 29
Centre Cultural: av. La Rambla de la Llibertat, 22 (Sant Joan d’Alacant): 966 38 97 40
Àrea Taxis- Av. Jaume I (Sant Joan d’Alacant): 965 91 05 91
Guardia Civil-carrer Cervantes, 11 (Sant Joan d’Alacant): 965 65 32 32
Hospital Clínic San Juan (Sant Joan d’Alacant): 965 169 400
Correus i Telègrafs-carrer Mosén Pedro Mena, 2 (Sant Joan d’Alacant): 965 65 33 68
Aeroport Alacant-Elx (El Altet, Elche): 96 691 90 00
Estació Renfe Alacant-Av. Estació (Alacant): 902 24 02 02
Estació Autobusos Alicante-Muelle de Poniente s/n: 96 513 07 00
Informació TRAM Metropolità d’Alacant: 900 72 04 72
Emergències: 112
Policía Nacional: 091
– Comissaria Provincial d’Alacant. Carrer d’Isabel la Catòlica, núm. 25. 25: 965 14 88 88
– Comissaria Districte Alacant Nord. Carrer del Diputat Joaquín Fuster, s/n: 965 18 50 68
Serveis d’Urgències: 965 93 86 34
Bombers Alacant: 965 98 22 22
Subdelegació de Govern d’Alacant: 965 01 90 00