Salut i benestar

El nostre municipi, des de les seues àrees sanitàries i de benestar social, tenen com a missió potenciar la promoció de la salut pública mitjançant la prevenció, la informació, la formació i la vigilància sanitària, gestionant els recursos propis per a orientar-los a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes de Sant Joan d’Alacant.

Els seus parcs i jardins, hotels i residències, conviden al descans i benestar.

Els centres sanitaris es poden cercar en el nostre web a través de la pestanya de salut i benestar. Tenim els pilars sanitaris de referència provincial, com són l’Hospital Universitari de Sant Joan d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández (UMH) amb les facultats de Medicina i Farmàcia, a més del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana i el Centre de Salut.

Però l’Institut de Neurociències, dependent de la UMH i el CSIC, és referent a escala europea. Des de 1999, l’Institut s’ha consolidat com un centre de referència nacional i internacional en el camp de la neurociència. El 2013, l’Institut va obtenir l’acreditació de Centre d’Excel·lència Severo Ochoa, i dins del seu equip de científics, té els següents premis Rei Jaume I en Recerca Bàsica: Carlos Belmonte (1992), Ángela Nieto (2009) i Óscar Marín (2011).

CiudadTambé es troba en el municipi el Centre Psiquiàtric i la Unitat Antialcohòlica, dependents aquests dos últims de la Diputació Provincial. Entre els serveis comunitaris i de previsió sanitària es troba el Complex residencial Sant Joan (PSN) i la Residència de Pensionistes Ferroviaris, coneguts pel seu caràcter assistencial. El Centre Municipal de Persones Grans «Salvador Gosálbez Alberola» per contra, és un referent sociocultural per a aquest col·lectiu, amb la seua variada oferta de tallers i activitats.